Lubenicu možemo nazvati kraljicom ljetnih namirnica – osvježavajuća je, slatka i ima malo kalorija. No prije nego što dođemo do slasnih zalogaja, treba je narezati.
Mnogi se muče s rezanjem lubenica jer su velike, okrugle i lako skliznu sa stola. Možda će vam pomoći savjet chefa Rodneyja Bowersa koji je odlučio snimiti mini video s detaljnim uputama.
Prvi korak je odrezati vrh lubenice sa svake strane. Zatim ju prepolovite po sredini i dobit ćete dvije jednake polovice koje mogu stajati na površini bez da se otkotrljaju s radne površine.
Sviđa vam se savjet? – Klikni LIKE!
Sada ste već na pola puta. Uzmite jednu od dvije polovice i prerežite je na pola. Nakon toga svaku polovicu još jednom razdijelite i dobit ćete oblik kriški. Posljednji je korak taj da svaku krišku izrežete na trokute i lubenica je spremna za posluživanje.
>>> Kako oguliti vreću krumpira za nekoliko trenutaka? Evo, ovako! (VIDEO)
Izvor: tportal